Влизането на Румъния в Шенген се оказва доста  трудно. Според

...
Влизането на Румъния в Шенген се оказва доста  трудно. Според
Коментари Харесай

Евродепутат: Ако румънците продължават да подкрепят националистически партии, страната в Шенген няма как да влезе

Влизането на Румъния в Шенген се оказва доста  мъчно. Според евродепутата Нику Щефанеску, в случай че румънците не отдръпват поддръжката си за националистическата партия " Алианс за единение на румънците " (AUR), няма по какъв начин страната да влезе в свободното пространство. 

Щефанеску планува, че в случай че крайнодесните политици преобладават, въпросът за Шенген ще остане неуреден през идващото десетилетие. Той изяснява, че крайнодесните политици в страните, които се опълчват на интеграцията на Румъния в зоната за свободно придвижване, са главното затруднение.

Според Щефанеску, присъединението на Румъния към Шенген може да бъде отсрочено до 2025 година, изключително в светлината на идните избори за Европейски парламент през идната година, когато европейските страни ще бъдат фокусирани върху този значим развой.

" От самото начало казусът беше с крайната десница. Заради нея Шенген сега не е действителност. Крайнодесните основават трудности в Австрия и постановат въздействието си върху канцлера Карл Нехамер. Резултатът в Нидерландия, където крайнодесните стигнаха до власт, също способства да не сме в Шенген сега ", сподели още Щефанеску, съобщи обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР